Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ιράν

«Αν κάποιος σε πληγώσει, θέλω να πολεμήσω, αλλά τα χέρια μου έχουν σπάσει πάρα πολλές φορές, έτσι θα χρησιμοποιήσω τη φωνή μου, θα γίνω τόσο…αγενής, οι λέξεις πάντα κερδίζουν, αλλά εγώ ξέρω πως θα χάσω.». 


Το τραγούδι του Τομ Οντέλ «Another Love» γίνεται το άσμα της επανάστασης στο Ιράν. Θα πολεμήσω, έστω κι αν ξέρω ότι θα χάσω, θα ριχθώ στη μάχη έστω κι αν ο αγώνας είναι εξ αρχής άνισος. Οι γυναίκες, η νεολαία του Ιράν χαράσσει τον δρόμο για την αλλαγή και στο κάλεσμά τους ανταποκρίνονται εκατομμύρια Ιρανοί. 

Οι διαδηλώσεις σε όλη την επικράτεια του Ιράν συνεχίστηκαν για 12η ημέρα, παρά τις εν ψυχρώ δολοφονίες και τις μαζικές συλλήψεις διαμαρτυρόμενων. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, μετά και τις σαφείς οδηγίες του καθεστώτος να δείξουν μηδενική ανοχή στους διαδηλωτές. 

«Η αστυνομία θα αντιταχθεί με όλη της την ισχύ στις συνωμοσίες των αντεπαναστατών και των εχθρικών στοιχείων και θα δράσουν αποφασιστικά εναντίον όσων διαταράσσουν την δημόσια τάξη και την ασφάλεια στη χώρα.», ανέφερε η Αστυνομία του Ιράν. 

Μεταξύ των περίπου 1200 συλληφθέντων, όπως μεταδίδεται, και η Φαεζέχ Χασεμί, κόρη του πρώην Προέδρου της χώρας Ακμπάρ Χασεμί, για συμμετοχή σε διαδήλωση και υποκίνηση ταραξιών. 


«Είμαστε πολύ ανήσυχοι από δηλώσεις κάποιων ηγετών που υβρίζουν τους διαδηλωτές και από την εμφανή αχρείαστη και δυσανάλογη βία που ασκείται εναντίον των διαδηλωτών.», επισήμανε  Εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ravina Shamdasani. 

 «Στηρίξτε μας» 

Τον δικό τους αγώνα για αφύπνιση της διεθνούς κοινότητας διεξάγουν και οι Ιρανοί που διαμένουν στο εξωτερικό. 

«Δεν πρέπει να τους αφήσετε μόνους, πρέπει να τους υποστηρίξετε, όπως υποστηρίζετε την Ουκρανία, ολοκληρωτικά, με όσα μέσα διαθέτετε. Πρέπει να στηρίξετε τους Ιρανούς, που παλεύουν για τα βασικά τους δικαιώματα», σημείωσε η Ιρανή συγγραφέας και καθηγήτρια πολιτικών επιστημών, Saeid Golkar. 

«Για εκατομμύρια Ιρανούς, ο σκληρός θάνατος της Masha Amini γίνεται το σημείο καμπής. Αλλά για την Ισλαμική Δημοκρατία, η δολοφονία της Masha Amini μετατρέπεται σε ζήτημα ζωής ή θανάτου, διότι το υποχρεωτικό χιτζάμπ δεν είναι απλώς ένα κομμάτι ρούχο. Είναι σαν το τείχος του Βερολίνου. Αν οι Ιρανές γυναίκες καταφέρουν να γκρεμίσουν αυτό το «τείχος», η Ισλαμική Δημοκρατία θα πάψει να υπάρχει.», ανέφερε Ιρανή δημοσιογράφος, Masih Alinejad. 

«Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία», είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στις διαδηλώσεις κατά του ιρανικού καθεστώτος, που συνεχίζουν να διεξάγονται σε πολλές μεγαλουπόλεις ανά τον κόσμο.