پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳

پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳

خبرهای جهان، بزرگترین اعتصاب سراسری بریتانیا در یک دهه گذشته؛ حدود نیم میلیون نفر دست از کار کشیدند

عربستان دهها نفر را به طور مخفیانه و بدون مطلع کردن خانواده‌ها اعدام کرده است

بنابر گزارش جدید نهادهای حقوق‌بشری استفاده از مجازات اعدام در عربستان از سال ۲۰۱۵ – یعنی زمان روی کار آمدن ملک سلمان، پادشاه و محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور – تقریبا دو برابر شده است.
بی بی سی گزارش داده این کمپین بر اساس اطلاعاتی که از سال ۲۰۱۰ تاکنون به دست آورده گزارش کرده: ضریب اعدام‌ها از زمان بر سر کار آمدن ملک سلمان، پادشاه و پسرش محمد بن سلمان – ولیعهد – تقریبا دو برابر شده است. حکومت از مجازات اعدام به طور مستمر برای سرکوب و خفه کردن مخالفان و معترضان استفاده کرده؛ از سال ۲۰۱۵ – زمان به قدرت رسیدن ملک سلمان – دست کم ۱۱ کودک (زیر ۱۸ سال) در عربستان بازداشت و در همان سن کودکی اعدام شده‌اند. شکنجه در زندان‌های عربستان «کاملا رایج و اپیدمی» است و حتی علیه زندانیان کودک (زیر ۱۸ سال) هم به کار گرفته می‌شود. انجمن حقوق بشری و غیردولتی رپریو در این گزارش گفته طی یک سال گذشته عربستان ۱۴۷ نفر را اعدام کرده هر چند این تعداد می‌تواند بسیار بیشتر هم باشد. رپریو می‌گوید حکومت در عربستان به طور «نامتناسب» از مجازات اعدام حتی علیه شهروندان خارجی مانند زنان خدمتکار در خانه‌ها و خرده‌فروشان موادمخدر استفاده می‌کند.
محمد بن سلمان، ولیعهد پرقدرت عربستان سعودی که عملا حکومت در این کشور را در دست دارد پس از رسیدن به قدرت از عزم خود برای مدرن کردن کشورش سخن گفت و در مصاحبه‌ای که در سال ۲۰۱۸ انجام داد به متحدان غربی خود وعده داد که استفاده از مجازات اعدام را «به حداقل» برساند. اما اکنون – حدود ۵ سال بعد از آن مصاحبه – عربستان سعودی همچنان یکی از بالاترین آمارهای اعدام در جهان را دارد. در عربستان اجرای حکم اعدام معمولا به روش گردن زدن در ملاء عام صورت می‌گیرد و معمولا شرح جرایم و علت صدور حکم اعدام پیش از اجرای آن در وبسایت‌های دولتی منتشر می‌شود.

بزرگترین اعتصاب سراسری بریتانیا در یک دهه گذشته؛ حدود نیم میلیون نفر دست از کار کشیدند

بخش‌های مختلف بریتانیا در روز چهارشنبه شاهد بزرگترین اعتصاب سراسری یک دهه اخیر در این کشور بود و تخمین زده می‌شود که نزدیک به نیم میلیون نفر در این روز دست از کار کشیدند. مهم‌ترین خواسته معترضان، افزایش دستمزدهایشان بود. بر اساس گفته‌های منابع دولتی، با پیوستن معلم‌ها به این اعتصاب سراسری ۵۱.۷٪ مدارس دولتی در سراسر انگلیس یا به کلی امروز تعطیل بودند، یا اینکه بعضی از کلاس‌هایشان برگزار نشد. نتایج یک نظرسنجی که توسط انجمن رهبران مدارس و کالج‌ها از ۹۴۸ تن از مدیران مدارس انجام شد نشان می‌داد که اکثریت قابل توجه مدارس در انگلیس و ولز تحت تاثیر اعتصاب معلم‌ها قرار گرفتند. ضمن اینکه معلم‌ها در اسکاتلند برای سومین هفته پیایی دست به اعتصاب زدند. علاوه بر معلمان، اساتید دانشگاه و شرکت‌های راه‌آهن و رانندگان اتوبوس نیز در همین روز دست به اعتصاب زدند.
ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا که هدف اصلی انتقاد معترضان است گفت حق کودکان این است که در مدرسه و سرکلاس درس باشند. کی‌یر استارمر، رهبر حزب کارگر بریتانیا گفت که نخست‌وزیر در تلاش است تا اپوزیسیون را در شکستش برای حل مساله اعتصاب‌ها سرزنش کند. همزمان با اعتصاب سراسری، هزاران نفر در مرکز شهر لندن تظاهراتی بزرگ به پا کردند و بعد از عبور از خیابان‌های مهم، در برابر دفتر نخست‌وزیر بریتانیا جمع شدند.

۲۷۸ میلیون نفر در آفریقا از گرسنگی رنج می‌برند

آمارهای منتشر شده توسط بانک توسعه آفریقا در سال گذشته، نشان می‌دهد که این قاره در دهه‌های آینده با چالش گرسنگی شهروندانش مواجه خواهد بود. بانک توسعه آفریقا (AfDB) در آخرین گزارش خود از وضعیت کشورهای آفریقایی در سال ۲۰۲۲ اعلام کرده است که ۲۷۸ میلیون نفر از مردمی که در این قاره زندگی‌ می‌کنند، با گرسنگی دست و پنجه نرم می‌کنند. طبق گزارش این بانک، عواملی مثل تغییرات اقلیمی و جنگ روسیه و اوکراین موجب کمبود مواد غذایی شده و انتظار می‌رود این کمبود تا سال ۲۰۵۰ تغذیه بیش از ۹ میلیارد نفر را با خطر روبرو کند.
آمارهای این بانک می‌گوید از ۸۲۸ میلیون نفری که در سراسر جهان از گرسنگی رنج می‌برند، ۲۷۸ میلیون نفر آن در قاره آفریقا زندگی می‌کنند. سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) هشدار داد که این رقم ممکن است تا سال ۲۰۳۰ به ۳۱۰ میلیون نفر برسد. آفریقا ۶۵ درصد از زمین‌های قابل کشت جهان را در اختیار دارد ولی سالیانه بیش از ۱۰۰ میلیون تن غذا وارد می‌کند.
گزارش وضعیت کشاورزی آفریقا در سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد که بخش کشاورزی در آفریقا هر سال به ۲۵۷ میلیارد دلار برای رویارویی با تغییرات آب و هوایی و بحران های جهانی نیاز دارد. گفته می‌شود یکی از دلایل اصلی مشکلات غذایی در آفریقا با وجود زمین‌های زراعی حاصلخیز آن، عادت به کشت مداوم همان محصول واحد از دوره استعمار است. کشورهای استعماری قبل از استقلال کشورها، یک محصول واحد را در راستای نیازهای خود به کشاورزان آفریقایی تحمیل کردند و تداوم این عادت امروزه مانع از توسعه این قاره در زمینه کشاورزی شده است.

https://akhbar-rooz.com/?p=191236 لينک کوتاه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز


0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x